PRIJAVLJIVANJE

LED sijalice za rast bilja

Da bi pravilno rasla i razvijala se, svaka biljka zahteva, da u različitim periodima i određenim fazama rasta, bude izložena drugačijem tipu svetla.
U prirodi biljke rastu pod uticajem sunčeve svetlosti, koja im često n
e obezbeđuje idealne uslove. Ti idealni uslovi, upravo se dobijaju putem različitih vrsta veštačkog osvetljenja, koje nam omogućava tačno prilagođavanje i balansiranje potreba koje zahteva biljka i mogućnosti koje pruža svetlo. Na taj način biljka će u datoj fazi imati upravo onaj deo svetlosnog spektra, koji joj je u toj fazi najpotrebniji.

Kada kažemo spektar, mislimo na Kelvinovu skalu, koja tačno određuje boje i jačine svetla. Biljka, sama po sebi, vidi samo neke delove tog spektra, te je važno koristiti i akcentovati upravo taj plavi i crveni deo svetlosne skale, kako bi rast biljke bio u potpunosti izbalansiran. Postoje delovi svetlosnog spektra koji biljke uopšte ne vide, takva je situacija sa zelenim svetlom. To je važno znati u situacijama kada biljka zahteva mrak, a iz nekog razloga potrebno je osvetliti prostoriju u kojoj se nalazi, upravo tada korišćenjem zelenih lampi, proces razvoja biljke neće se ni malo poremetiti.

U zavisnosti od faze u kojoj se biljka nalazi, kao i rezultata koje želimo da postignemo, postoje različite vrste sijalica, koje u veštačkim uslovima daju maksimalne rezultate.
Svaka od ovih sijalica ima svoje izuzetne prednosti u određenim fazama razvoja biljke.
LED svetla su se pokazala kao najkompletnija u davanju optimalnih rezultata u celom procesu gajenja. Kada ste doneli odluku o gajenju u zatvorenim prostorima, bitno je da odaberete kvalitetne elemente koji su potrebni u uslovima veštačkog gajenja, kako bi ste dobili maksimalne rezultate.

LED sijalica specijalno dizajnirana za gajenje biljaka može se koristiti za sve faze rasta biljke: fazu vegetacije, fazu cvetanja, rasad, i slično. LED rasveta za biljke može se koristiti u kući, bašti, plasteniku, stakleniku, u parkovima i drugim mestima koja nemaju dovoljno svetlost.
LED sijalica ima grlo E27, standardno sijalično grlo, i kao takva može se uvrnuti u standardnu sobnu ili stonu lampu. A postoje i veliki paneli za veće površine

Zašto LED?

LED sijalice proizvode savršen spektar svetlosti za rast biljaka. Iskorišćenost LED svetlosti kod biljaka je maksimalna i nekoliko puta veća od iskorišćenosti svetla kod HPS sijalica. Biljke ne vide sve talasne dužine koje proizvode HPS sijalice, i zato se kod LED sijalica koriste isključivo one boje svetlosti koje biljke vide i mogu da iskoriste. Iz ovih razloga količina lumena ne može se efikasno porediti između HPSa i LEDa.

Koliko su LED sijalice efikasne?

LED diode poređane u određenim odnosima daju savršen spektar za rast i cvetanja biljaka, i pružaju maksimalnu iskorišćenost svetla!
Spektar:

Crveno svetlo: 620-670 nm - za cvetanje biljke.

Plavo svetlo:    430-470 nm - za rast biljke.- mala potrošnja energije
- mnogo manje toplote
- ekstremno dug životni vek - 50,000 + sati
- minimalno zagađenje


Napomena
Svetlo bi trebalo da bude pozicionirano 1-2 metra iznad biljaka
Ne postavljati sijalice blizu vode kako bi se izbegla oštećenja
Preporučeno vreme rada LED sijalica ne bi trebalo da prelazi 20 sati dnevno!
Ne gledajte direktno u svetlost dok je sijalica uključena

PONUDA NEDELJE

Pre Kupovine
Povrat novca

KALKULATOR
Besplatna dostava

LEDSrbija Youtube LEDSrbija Facebook LEDSrbija Twitter LEDSrbija Orkut LEDSrbija Google plus

Copyright @ 2012. All Right Reserved